دانستنی‌های پوست

کشف ارتباط شگفت‌انگیز بین خواب عمیق شبانه و زیبایی و طراوت پوست صورت

تاثیر خواب بر پوست صورت | مجله زیبایی پری رو

همه ما بارها در مورد تاثیر خواب بر پوست صورت شنیده‌ایم، اما به راستی در مورد تاثیر خواب بر پوست چقدر اطلاعات دارید؟ عوارض شب ‌بیداری بر پوست چیست؟  خوب است بدانید که برای حفظ سلامت و شادابی، به ۷ تا ۹ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارید. در واقع خوابیدن باعث می‌شود تا پوست زمان کافی برای بازسازی و ترمیم خود را داشته باشد. به دلیل اهمیت بالای تاثیر خواب بر پوست قصد داریم در این مقاله به بررسی این موضوع بپردازیم. با مجله‌ی زیبایی پری رو همراه باشید.

فهرست مطالب

تاثیر خواب بر سلامت پوست

اولین و مهم‌ترین نکته برای درک بهتر این موضوع این است که بدانیم در زمان خواب، تمام بدن از جمله پوست، مغز و عضلات بازسازی می‌شوند. خواب کافی بدن و ذهن شما را بازیابی می‌کند و التیام می‌بخشد. در طول خواب، جریان خون در همه سلول‌ها از جمله پوست افزایش می‌یابد و در این شرایط پوست کلاژن خود را بازسازی می‌کند و آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش را ترمیم می‌کند که این کار باعث می‌شود تا چین و چروک و لکه‌های پیری کاهش یابد. با خوابیدن به مدت کافی و با کیفیت بالا، بدن شما می‌تواند مراحل مشخصی را طی کند که به سلامت پوست و همچنین سلامت کلی بدن کمک می‌کند. اگر از مشکلات کم خوابی و بی خوابی رنج میبرید از غذاهای حاوی منیزیم استفاده کنید.

فراموش نکنید که اگر به اندازه کافی نخوابید، حتی داشتن یک روتین مراقبتی پوست نیز کمک چندانی نخواهد کرد.

تأثیر کم خوابی بر پوست

کمبود خواب یا داشتن خواب نامناسب و بی‌کیفیت عواقب زیر را به همراه خواهد داشت:

  • کاهش شفافیت و شادابی پوست، زیرا گردش خون و رسیدن مواد مغذی به پوست کاهش می‌یابد.
  • افزایش چین‌وچروک، به دلیل آسیب به روند تولید کلاژن که برای جوانی پوست ضروری هستند.
  • ایجاد تیرگی و پف زیر چشم، ناشی از تجمع مایعات اضافی در این ناحیه.
  • افزایش احتمال جوش و آکنه، به علت اختلال در تعادل هورمونی و افزایش ترشح چربی پوست

بنابراین، داشتن یک الگوی خواب کافی و منظم بر سلامت و زیبایی پوست اثر گذار است.  

چگونه یک خواب با کیفیت و پوست سالم داشته باشیم؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم در طول خواب، با افزایش جریان خون، پوست به بازسازی و ترمیم خود می‌پردازد. از این رو توصیه‌هایی که ممکن است کیفیت خواب را بهبود ببخشند را مختصرا بیان می‌کنیم که عبارتند از:

  • 8 تا 9 ساعت خواب کامل شبانه را داشته باشید.
  • قبل از خواب صورت خود را بشویید.
  • نزدیک به زمان خواب کافئین نخورید.
  • هنگام خوابیدن سر خود را رو به بالا قرار دهید.
  • ورزش کنید و در طول روز تحرک زیاد داشته باشید.
  • قبل از خواب از یک مرطوب کننده شب و یک آبرسان پوست استفاده کنید و پوست خود را هیدراته نگه دارید.
  • قبل از خواب از تلفن خود استفاده نکنید و گوشی خود را نزدیک تخت خود قرار ندهید.

بهترین زمان خواب برای سلامت پوست

با توجه به تحقیقات انجام شده در مورد تاثیرخواب بر پوست و مو بهترین ساعت خواب، خوابیدن بین ساعت ۱۰ شب تا ۵ صبح است، چرا که ترشح بسیاری از هورمون‌ها، از جمله هورمون رشد در بدن از ساعت ۹ الی ۱۰ آغاز می‌شود، و این زمان سطح کورتیزول خون به شدت پایین است. هورمون رشد برای سلول‌های مغزی و همچنین بازسازی بافت پوست بسیار مفید است. در زیر به چند مورد دقیق از اثر خواب کافی بر پوست اشاره می‌کنیم:

• افزایش تولید کلاژن

کلاژن پروتئینی است که به عنوان یک عنصر ضروری در حفظ و نگهداری سلامت پوست موثر است. د زمان خواب ، پوست در حال بازسازی و ترمیم خود به ساخت کلاژن می‌پردازد.  وجود کلاژن کافی در بافت پوست موجب جوانسازی پوست می‌شود.

• محافظت از پوست

خواب کافی برای سلامت عمومی بدن خصوصا پوست موثر است. با توجه به اینکه وظیفه پوست، محافظت از بدن در برابر آلودگی ها و عوامل استرس‌زای محیط است، بنابراین با استراحت کافی و خواب به موقع، اجازه شارژ و بازسازی دوباره به پوست بدهید.

• ایجاد پوست هیدراته ، سالم و روشن

از تاثیرات خواب کافی بر پوست، هیدراته شدن ان است و در مقابل خواب ناکافی پوست را خشک ، کدر و با ایجاد خطوط و چین و چروک پیری می‌سازد. از سوی دیگر با خوابیدن کافی، جریان خون در پوست افزایش یافته که منجر به ایجاد پوستی روشن و درخشان می‌گردد.

• کاهش التهابات پوستی

خواب خوب در تنظیم سوخت و ساز بدن و سطح گلوکز خون موثر است. از آنجا که میزان زیاد گلوکز در خون، باعث ایجاد التهاب ناسالم شده و التهاب ، تجزیه کلاژن را سرعت می‌بخشد و در نهایت باعث پف صورت و گودی چشم می‌شود، بنابراین باید زمان و کیفیت خواب را افزایش دهیم. تا تاثیر مثبت خواب بر پوست را ببینیم.

افزون بر این کم خوابیدن در ایجاد مشکلات پوست زیر چشم در اثر افزایش سن ، ارثی بودن و یا افزایش رنگدانه ها موثر است.

• کاهش آکنه

کمبود خواب منجر به افزایش استرس و فشار بر روی بدن و ذهن می‌شود، بنابراین پوست نیز تحت استرس قرار گرفته و دچار جوش و آکنه می‌شود. بنابراین با میزان خواب کافی به پوست خود فرصت بهبود و بازسازی داده و ایجاد استرس پوست و خطر آکنه را کاهش دهید. استفاده از یک تونر پوست مناسب قبل از خواب نیز به تنظیم ترشحات چربی پوست کمک می‌کند.

سوالات متداول

در واقع زیاد خوابیدن اثر مستقیمی بر چروک دن وست ندارد اما در صورتی که روی شکم یا پهلو بخوابید، صورت روی بالشت فشرده می‌شود و باعث ایجاد چین و چروک خواهد شد.

بله. کم خوابی، خواب بی کیفیت از جمله عواملی هستند که باعث پف کردن و بهم ریختن فرم صورت می‌شوند.

بهترین حالت خوابیدن به پشت است زیرا پوست صورت تحت فشار هیچ شی جانبی قرار نداشته و به راحتی نفس می‌کشد.

خیر. هرگز با آرایش نخوابید. زیرا این کار باعث می‌شود تا پوست نتواند تنفس کند و در نتیجه منجر به بزرگ شدن منافذ باز پوست می‌شود.

کلام آخر

خواب کافی تاثیر بسزایی در سلامت پوست و مو ایفا می‌کند. در طول خواب، بدن فرآیندهای بازسازی و ترمیم سلول‌ها از جمله سلول‌های پوست و مو را انجام می‌دهد. این امر باعث کاهش چین‌وچروک، افزایش شادابی و درخشندگی پوست، می‌شود. به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله مفصلا در مورد تاثیر خواب بر پوست صورت صحبت کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *